Framsikt har nå etablert en organisasjon på over 30 ansatte med en god kombinasjon av erfarne medarbeidere og unge nyutdannede. Også i år har vi trainee-stillinger i samarbeid med Look North Trainee, og vi har allerede ansatt 3 nye traineer (og søker etter en fjerde).

Gjennom Look Norths traineeprogram får de være med i en mentorordning, delta på fagsamlinger, studieturer og sosiale arrangement for personlig og faglig utvikling som en del av programmet. Ikke minst får de jobbe med den nyeste teknologien i den heftigste naturen!

Årets traineer så langt er Markus Radszuweit, fra Berlin, Silje Engmo, fra Bodø, og Mariel Sagbakk, fra Trondheim. Silje og Mariel har begge fullført master i økonomi og administrasjon og startet 1. juni i stillinger som økonom-traineer. Markus har doktorgrad i fysikk, samt arbeidserfaring fra programmering og database, og startet 2- mai i stillingen som IT-trainee.

Alle våre traineer jobber fra vårt hovedkontor i Bø og, for at dere skal bli bedre kjent med dem, har vi stilt dem noen spørsmål om hva de tenker rundt det å flytte hit til Bø og å jobbe i Framsikt.

Markus, som kommer fra storbyen Berlin, synes det var stor overgang, men samtidig spennende å flytte til lille Bø; «Forskjellen er jo betydelig. Det gjelder både naturen og det sosiale. En stor fordel her er boligsituasjon i Bø: Her kan jeg leie et lite hus i flotte naturomgivelser, noe som er ikke mulig i Berlin. Det er fantastisk å ha naturen og havet rett utenfor døren!».

Heller ikke Silje eller Mariel hadde vært i Vesterålen før de flyttet hit. Begge har de latt seg imponere over naturen her. Silje forteller om mottakelsen i Bø; «Folk har vært veldig imøtekommende, så overgangen fra bylivet til å flytte til en liten plass har gått overaskende bra. Framsikt virker som en utrolig spennende og flott arbeidsplass som jeg gleder meg til å arbeide i og bli bedre kjent med i tiden fremover». Når vi spør Mariel om hva hun synes om Framsikt så langt svarer hun; «Det virker som en flott arbeidsplass med vennlige mennesker og interessante arbeidsoppgaver. Det er også veldig spesielt å flytte til en så liten bygd når man er vant med store byer, men jeg synes den overgangen har gått overraskende bra».

På fritiden er de alle glad i friluftsliv, noe som også var årsaken til at de søkte jobb nettopp i Vesterålen. Markus er ofte ute på havet med kajakken sin for å fiske, men han unytter også de mange innsjøene og elvene for å få en og annen ørret. En liten fjell- eller skogstur takker han heller ikke nei til. Silje og Mariel er også glade i fjellturer og vet å utnytte de mulighetene Bø byr på her. Mariel tar seg også gjerne en sykkeltur og Silje er glad i å trene. I tillegg er de alle glad i å finne på sosiale aktiviteter og ser fram til å se hva Bø har å by på.

Vi har også spurt dem hva de håper å få ut av traineetiden i Framsikt;

Markus: I Framsikt håper jeg å lære mer om hvordan man administrere og håndtere servere og databaser når man jobber med det nyeste inne skyteknologi. Innen IT skifter teknologier så fort i dag at det er svært viktig å følge med på utviklingen».

Silje: Det er mye å lære i Framsikt, og jeg håper på å øke min faglige kunnskap gjennom arbeidet her og gjennom traineeprogrammet. Jeg håper også på spennende utflukter med traineeprogrammet, da jeg har hørt fra tidligere traineer at de har fått vært med på mye spennende både faglig og sosialt».

 

Mariel: «Faglig er det mye å lære i Framsikt. I tillegg håper jeg å få gått masse turer, bli kjent med mennesker fra hele Norge og få sett flere deler av vårt flotte land!»

Vi utfordret dem også på en å ta en titt i krystallkula og fortelle oss hvor de tror Framsikt er om en fem-årstid. Alle tre uttrykker da at de tror Framsikt vil være vel etablert som organisasjon, og at vi vil være en ledende aktør innen økonomistyring for kommuner. Markus tror også at Framsikt vil ha blitt en viktig del av den digitale transformasjon i kommunesektoren.

Av fjorårets tre traineer fortsetter Roman og Yngve i stillinger som rådgivere. Cecilie vender tilbake til studier for å ta master, men fortsett til Framsikts store glede i en deltidsstilling i selskapet. Vi er utrolig glade for at unge talenter velger å starte sin karriere hos oss og håper at så mange som mulig blir værende i Framsikt.

Share This
X