Amund Hagen Kristiansen

K

Regionleder innlandet for Framtiden i våre hender

Framtiden i våre hender er Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjon med over 30 000 medlemmer, og arbeider for etisk forsvarlig og miljøvennlig forbruk.

Kristiansen er klar på at tiden for visjoner og prat er forbi. Nå er tiden for konkretisering og handling. FN’s Bærekraftsmål må konkretiseres til hva kommunene og de ansatte faktisk kan gjøre i hverdagen.

«Jeg tror at alt er mulig, så lenge man bare prøver. Jeg har lært at en enkel mann fra Løten kan krysse Norge på langs på ski; det er bare å ta på skia og ha satt av tida det krever» 

Utvikling skjer utenfor komfortsonen. Det gjelder for virksomheter og folk. Voksne folk forteller barn at de ikke må gi opp, bare prøv igjen. Men selv kan voksne si at det passer ikke meg, jeg får det ikke til. Hvorfor gjør ikke voksne selv det de forteller barn? Du må faktisk prøve, så får du til mer enn du kan forestille deg!

Kommunene kan skape sin egen stolthet og engasjement rundt bærekraftsmålene. De kan brukes til å tenke nytt og se muligheter.

X