Hva er en skyløsning?

En skybasert løsning betyr at man ikke trenger å laste ned eller installere noen programvare, men kan bruke løsningen direkte på nett. Brukerne logger seg på applikasjonen gjennom nettleseren, akkurat på samme måte som vi logger oss på Facebook eller nettbanken, og andre applikasjoner vi bruker utenom jobb. Det betyr også at Framsikt er tilgjengelig så lenge du har tilgang til internett.

I alle nettlesere

Systemet fungerer på alle de kjente nettleserne som er på markedet i dag. Løsningen driftes av Framsikt på markedets tryggeste plattform for skytjenester, Microsoft Azure.

Din kommune betaler et abonnement som dekker tilgang til verktøyet, oppdateringer med forbedringer, drift og brukerstøtte.

Sikre data i skyen

Vi tar sikkerheten for dine data på største alvor. Du skal alltid føle deg trygg på at dine data er tilgjengelige, blir holdt konfidensielle og opprettholder sin integritet. Vi har et strengt informasjonssikkerhetssystem for å sikre dette og vi har databehandleravtale med Microsoft for deres tilsvarende forvaltning av dine data. Dine data lagres innenfor EU i Irland og er underlagt det samme regelverk ift. håndtering av personopplysninger som vi har i Norge. Se vår personvernerklæring.

 

 

Skalering etter behov

Vi tilpasser kapasitet i vårt datasenter fortløpende etter brukertrafikken

Kostnads- og energieffektivt

Før var det kostbart å kjøpe servere til drift av systemer, og det krevdes forholdsvis mye menneskeinteraksjon for å drifte dem. Med store datasentre kan man automatisere driften mest mulig, og bare ha mennesker som agerer på avvik i driften. Selve hardwaren har også blitt mye billigere enn det den en gang var. Azure er bygget opp av veldig mange mid-end datamaskiner, dette er maskiner som ikke koster så mye i innkjøp, kraften ligger i måten de er satt sammen, for å skape et stort datasenter. Den drivende kosten ved et datasenter er strømforbruket til å drive maskinparken og kjøling. Microsoft er blant de verdensledende i grønne datasentre og der igjen lavest mulig strømforbruk. For eksempel klarer datasenteret i Dublin seg hovedsakelig med luftkjøling fra den kalde havluften der. Energieffektive store datasentre gjør det mulig å tilby datakraft til meget konkurransedyktige priser.

Oppgradering? – Ingen kostnad!

En av fordelene med skybasertløsning er at du alltid har siste versjon av løsningen når du logger inn. Vi gjør løpende forbedringer og jobber hele tiden for å få mer presise beregninger, bedre brukervennlighet og økt kvalitet i vår løsning. Kundenes innspill blir tatt på alvor.

Oppgraderinger og backup er inkludert i prisen. På denne måten slipper du servere, nettverk, installasjoner og dyre konsulenttimer. Du trenger heller ikke driftsleverandør med en slik løsning.

X