Mange nye Framsikt-kunder i 2020!

17

Desember, 2020

Vi fryktet det verste – at vi knapt ville få en ny kommune med på laget – når Norge stengte ned i mars. Derfor var det med stor takknemlighet at vi tidlig opplevde at kommunene fortsatt tok seg tid til å se hva Framsikt kan bistå med – og noen ble sågar så varme i Teams-trøya på hjemmekontoret at de booket oss til demoer på nett!

I 2020 nådde Framsikt også en ny milepæl: Over 100 kommuner og fylkeskommuner kjører nå budsjettprosessen sin i Framsikt og om lag 90 har pr skrivende stund publisert de på web; derav 25 for første gang inkludert Nordland og Innlandet fylkeskommuner. Når man ikke kan reise, er det fantastisk å kunne ta en tur rundt i Norge å se vakre tall, videoer og bilder. Dere kan alle ta en førjulsreise og se fine eksemplarer av Økonomi- og handlingsplaner her.

Mange har også tatt i bruk våre “nyere” moduler som Virksomhetsplan for å feste den “røde tråden” ut til alle lederne. 50 kommuner lager virksomhetsplaner i Framsikt. Ekstra stas var det også at politikere i 30 kommuner tok i bruk Framsikt og den nye spørsmål og svar-funksjonen i høst. Der de kunne stille kommuneadministrasjonen spørsmål og få svar direkte i løsningen. Flere kommuner, som Kinn og Gjøvik, publiserte sågar politiske spørsmål og svar live i økonomiplanen på web, etter hvert som spørsmål ble stilt og besvart. Flere partier publiserte også sine alternative budsjett på nett via Framsikt.

Det er nesten glemt, men 2020 var et år for kommunesammenslåinger. Framsikt er stolte og glade for at vi kunne hjelpe 23 av de i gang med virksomhetsstyring i sin nye kommuner. Flere av de “nye kommunene” har ekstra fokus på å utarbeide nye planer for kommunene sine – og 8 av de har tatt i bruk planmodulen for å utarbeide kommuneplanens samfunnsdel, kommunedelplaner og temaplaner i Framsikt. I tillegg til de 9 pilotene våget 5 kommuner seg i gang med planverktøyet vårt 1.9.20. Vi har rett før jul hatt møte med nesten 30 kommuner til som vurderer å starte opp med planmodulen i januar. Se eksempler på publiserte kommuneplaner her

Helt på tampen av året fikk vi med oss noen virkelig store nye kommuner som vi gleder oss til å levere Framsiktløsningen til: Oslo, Bærum og europeisk kulturhovedstad i 2024; Bodø har valgt Framsikt som sitt verktøy for digital virksomhetsstyring. De vil starte opp i 2021. Det er store og sikkert krevende kommuner å levere løsningen til, men de etterspør i stor grad de samme funksjonene og arbeidsprosessene som dere andre. Det vi skal lage nytt for dem – vil også komme til nytte for dere andre. Og de som andre kommuner etterspør stabilitet og ytelse i verktøyet. Avtalene gir oss også ekstra ressurser til å investere videre i produktutvikling og organisasjon til fordel for alle som bruker Framsikt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyheter

Forenkler arbeidet med gebyr-tabeller i Økonomiplanen

I Framsikt-oppdateringen i slutten av august kommer det en helt ny funksjonalitet for å automatisere utarbeidelsen av gebyr-tabellene i kommunens økonomiplan. Funksjonaliteten består av en ny fane i funksjonen Innspill og tekstbidrag for å registrere tabeller og gebyrer og et nytt kapittel på kommunenivå for Gebyrtabeller.

Skjermbilde som viser eksempel på Gebyrtabell i Framsikt
Share This
X