– Du føler at du bidrar, også som nyutdannet

Bø i Vesterålen var nok ikke det første Regine Arnkværn hadde i tankene da hun var nyutdannet med master i juss fra London. Eventyrlysten og en spennende traineestilling fikk henne til å søke. Gode kollegaer, tillit og ansvar fikk henne til å bli. I dag er Regine ansatt i Framsikt på tredje året, og er selv den som skal ansette nye traineer.

februar 2022

– Jeg var ferdig utdannet like før Brexit, noe som gjorde det vanskeligere å få jobb i London når du ikke er britisk. Jeg så derfor på jobber blant annet i Spania, Portugal og Danmark, i tillegg hadde jeg et Finn-søk på jobber i Nord Norge, forteller Regine.

Fra London til Bø i Vesterålen

Og i Finn-søket etter jobber i nord, dukket trainee-stillingen hos Framsikt opp. Med en bachelor i økonomi hørtes det spennende ut å lære om kommuneøkonomi, samtidig som IT-delen kunne gi helt nye erfaringer. Å flytte fra storbyen London med 9 millioner innbyggere til Bø sine 2600 kan høres ut som en stor overgang. Men når du har vokst opp på en gård på Hamar og er glad i livets kontraster, er overgangen kanskje ikke så stor likevel.

– Jeg snakket litt med de rundt meg før jeg bestemte meg for å satse på Framsikt og Bø i Vesterålen. Jeg fikk to gode råd. Det ene var at det er et privilegium å få bo i Nord-Norge, det andre var at det å jobbe i en mindre bedrift kan gi større muligheter.

To av Framsikt sine kvinnelige traineer som går tur i fjellet i Vesterålen

«Jeg fikk to gode råd. Det ene var at det er et privilegium å få bo i Nord-Norge, det andre var at det å jobbe i en mindre bedrift kan gi større muligheter»

Tidlig ansvar

Som trainee startet Regine på Supportavdelingen, hvor hun jobber med å hjelpe kunder og som prosjektstøtte. I jobben som prosjektstøtte bistår man rådgiverne, for eksempel med å sette opp nye kunder i Framsikt-systemet. Læringskurven var bratt og for Regine ble databaser, kommuneøkonomi og virksomhetsstyring raskt en del av hverdagen. Gjennom Look North sitt traineeprogram fikk hun også mulighet til å bli kjent med nyutdannede i andre bedrifter.

– Traineeprogrammet var veldig gøy. Vi hadde jevnlige samlinger i Lofoten eller Vesterålen og ble en veldig fin gjeng. Det var også hyggelig å møte andre, som ikke jobbet i samme bedrift, men som var traineer og tilflyttere som meg selv, forteller Regine.

Allerede ett år etter at hun startet som trainee ble hun fagansvarlig for Support. Med det fikk hun det overordnede ansvaret for at support-sakene ble løst og at det hele tiden var tilstrekkelig med ressurser tilgjengelig. Med tiden har hun også fått personalansvar, og får nå bryne seg på flere administrative oppgaver som supportansvarlig i Framsikt.

– Framsikt er jo min første «ordentlige jobb» etter studiene. Å ha personalansvar og den administrative biten er helt nytt for meg. God oppfølging fra mine ledere igjen, gjør at jeg ikke føler meg alene om ansvaret og det føles riktig å ta på seg nye arbeidsoppgaver, forteller Regine.

Unikt arbeidsmiljø

Hva er det som gjør at du har valgt å bli i Framsikt, også etter traineeperioden?

– For å være ærlig var vel Framsikt egentlig noe mer enn det jeg først så for meg som nyutdannet. Jeg har hele tiden fått nye utfordringer. Det er også et arbeidsmiljø her som jeg ikke har opplevd andre steder. Du føler virkelig at kollegaer vil deg vel og tar seg tid til å hjelpe. Du føler rett og slett at du blir verdsatt og at du bidrar, også som nyutdannet.

Hva er det viktigste du har lært i Framsikt?

– Jeg har lært at du må ikke kunne alt for å være verdifull på arbeidsplassen, du kommer langt så lenge du våger å spørre når det er noe du lurer på.

«Jeg har lært at du må ikke kunne alt for å være verdifull på arbeidsplassen, du kommer langt så lenge du våger å spørre når det er noe du lurer på»

To av Framsikt sine kvinnelige traineer som går tur i fjellet i Vesterålen

Turer til fjells og på café

I dag bor Regine i kollektiv med kollega Guro, som startet som trainee året etter. Med flere turglade kollegaer på kontoret blir veien kort fra kontorpulten til å nyte Vesterålens mange turmuligheter. For Nord-Norge er jo tross alt mer enn bare Lofoten.

– Det får du virkelig øynene opp for når du bor her. En vanlig hverdag består gjerne av tur etter jobb, og nå på vinteren er helgene som oftest satt av til topptur. Men jeg skal ikke skryte på meg at det blir tur hver dag heller, Bø har heldigvis både café og kino, forteller Regine lattermildt.

Helt til slutt, nå jobber du jo selv med å ansette nye traineer til Framsikt, hva vil du si til de som lurer på om de skal søke?

– Hvis du synes det høres interessant ut, så søk. Vi har en god prosess når vi ansetter traineer, ikke bare for vår del, men også for søkerne sin del. Vi vil at søkerne også skal føle at de blir kjent med oss og på den måten kan finne ut om Framsikt og Bø i Vesterålen kan være noe for dem. Og ikke nøl med ringe for å slå av en prat hvis du er nysgjerrig eller har spørsmål om traineestillingene.

Om Regine

Alder: 27
Avdeling/tittel: Supportansvarlig
Utdanning/erfaring: Bachelor i økonomi og administrasjon fra Hult International Buisness School og en master i juss fra BPP University.
Startet i Framsikt: November 2019

Vil du jobbe med oss?

Framsikt har et stort fagmiljø som er spennende å være en del av

Med over 20 års fartstid fra Asker kommune, kjente Elin Fejerskov at tiden var inne for å prøve noe nytt. Valget falt på Framsikt, og nå brukes erfaringen fra kommunal økonomi- og virksomhetsstyring til å sikre at systemet møter kommuner og fylkeskommuner sine behov.

Vil bidra til å gjøre hverdagen i kommunen bedre

For Sissel handler jobben i Framsikt til syvende og sist om at mennesker skal ha et godt liv. Da føles det verdifullt som siviløkonom å kunne bidra til at kommuner og fylkeskommuner kan få bedre flyt i arbeidsprosesser, oversikt og mulighet til å legge gode planer som kommer innbyggerne til gode.

Yngve startet som trainee, nå jobber han med Framsikts største kunder

Startup-bedrift, økonomi og IT var stikkordene som lokket Yngve Byrkjeland til Bø i Vesterålen og en traineestilling i Framsikt i 2017. Framsikt som selskap har vokst stort siden den gang, og både arbeidstittel og arbeidssted har forandret seg for Yngve. Heldigvis kan han forsikre om at kulturen fra «startup-bedriften» har bestått.

Share This
X