Brukerforum 2021

08

desember, 2021

Skrevet av Anne Sigrid Hundere

Temaet for årets konferanse var helhetlig virksomhetsstyring, og takket være engasjerte og kunnskapsrike foredragsholdere har vi sammen klart å skape en faglig møteplass for kommune-Norge. Brukerforum hadde i år over 900 deltagere fra 115 kommuner og 5 fylkeskommuner. 

Brukerforum ble i år åpnet av Sture Pedersen, ordfører i Bø og Marianne Borgen, ordfører i Oslo. Selv om Oslo nå nærmer seg 700.000 innbygger og Bø ligger på 2600 innbyggere, var de begge enige om at kommunene har mye å lære av hverandre, uansett størrelse.

– Vi kan samarbeide om de gode eksemplene og de gode måtene å organisere seg på. Uansett om du er en stor eller liten kommune, så har vi mye å lære av hverandre, sa Borgen under åpningen av konferansen.

Oslo-ordføreren kunne også fortelle at hun det siste året har blitt godt kjent med Framsikt:

– Vi har brukt Framsikt sine verktøy i nesten et helt år og vi har så langt veldig gode erfaringer. I Oslo har vi et budsjett på 85 milliarder kroner. De budsjettprosessene vi har hatt i Oslo er kompliserte, det har vært mye klipp og lim og tunge prosesser. Etter at vi startet å bruke Framsikt sine verktøy har det blitt mye enklere for administrasjonen, bedre for oss politikere å lese og forstå budsjettene og planleggingsprosessene, og det har blitt enklere for folk i denne byen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En mann og en dame som holder foredrag

Sture Pedersen, ordfører i Bø i samtale med Marianne Borgen, ordfører i Oslo, under åpningen av årets Framsikt Brukerforum.

Det å lære av hverandre og la seg inspirere er det Framsikt brukerforum handler om, vi skal lage møteplasser hvor kunnskap og erfaringer skal deles. Vi startet årets Brukerforum med besøk av Ole Gustav Narud, statssekretær i Kommunal- og distriksdepartementet. Han innledet konferansen med et innlegg om hvordan regjeringen ser på offentlig ledelse og den videre utviklingen av kommunesektoren.

De neste foredragene hadde et tydelig fokus på helhetlig virksomhetsstyring, både hva som rører seg på dette feltet i akademia og vi fikk høre fra tre kommunedirektører hvordan de gjør det i praksis. Vi fikk også se en svært engasjerende paneldebatt, her var det tydelig at både engasjementet og kunnskapsnivået er høyt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ni deltakere i en paneldebatt under Framsikt Bruekrforum 2021

Åsa Elvik i Framsikt ledet paneldebatten om helhetlig virksomhetsstyring på Brukerforums første dag.

Dag to av Brukerforum startet med et inspirerende foredrag fra Geir Aker, kjent som «Fenriken» i Kompani Lauritzen. Han utfordret oss til å bli tydeligere i språket. Brukerforums dag to tok opp de store utfordringene som norske kommuner står overfor. Fra Tom Cato Karlsen, lederen av Generalistkommuneutvalget fikk vi en løypemelding på deres arbeid. Victor Norman ga oss et perspektiv på hvordan kommunene kan stabilisere folketallet og gi gode tjenester i kommuner hvor andel av befolkningen som er aldrende øker.

 Framsikt brukerforum ble selvsagt avsluttet med utdeling av Framsikt prisen 2021. Vi gratulerer til Kristiansand kommune med prisen for beste forside, Sandefjord kommune med prisen for best illustrerte og informative økonomiplan, Ålesund kommune med pris for beste klimabudsjett med Framsiktfunksjonalitet, Asker komme med pris for både best bruk av FN bærekraftsmål og fagprisen beste helhetlige kommunale virksomhetsstyring. Porsgrunn kommune vant fagprisen for beste økonomiplan.  Vil du lese mer om de ulike prisene og de andre nominerte kan du lese her. Vi gratulerer til vinnerne!

Vi takker for at dere har fulgt årets Framsikt Brukerforum, og minner om at opptakene nå er tilgjengelig i konferanseportalen. Selv om Brukerforum ble digitalt også i år, setter vi utrolig stor pris på det engasjementet dere har vist ved å stille spørsmål til foredragsholdere og hverandre i chat, og brukt tiden sammen med oss.  Vi gleder oss allerede til neste år!

Se flere bilder fra Brukerforum under:

En mann framfor kamera

Ole Gustav Narud deler ut pris for Norges beste økonomiplan.

Paneldebatten bak kamera

En gitar sett gjennom kamera

Framsiktbandet øver

Fire mennesker spiller gitar og synger

Framsiktbandet framfører «The winner takes it all» av ABBA

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyheter

Framsikt styrker arbeidet på universell utforming

I Framsikt jobber vi kontinuerlig for at løsningen skal bli bedre på universell utforming. For å hjelpe oss i dette arbeidet vil vi framover samarbeide med selskapet Inklud. De er sertifiserte tilgjengelighetseksperter og utviklere med bred erfaring fra private og offentlige aktører.

Over 260 deltagere samlet på Framsikt Brukersamling

Over 260 deltagere fordelt på 88 kommuner og 7 fylkeskommuner var forrige uke samlet til Framsikt Brukersamling. Vi takker for to fine dager sammen, og gleder oss allerede til neste år! Her kan du se bilder og lese en oppsummering av samlingen.

Mann holder foredrag helt fremst i et rom. Foran sitter publikum.

Hvem har Norges beste handlings- og økonomiplan?

Som tidligere år vil det deles ut en rekke priser på Framsiktkonferansen som arrangeres 29. og 30. november, blant annet pris for beste handlings- og økonomiplan. For å kunne finne en vinner av denne prisen er det satt ned en jury som kartlegger alle handlings- og økonomiplaner som er offentliggjort innen 10.november.

En hånd holder en pokal i gull opp mot himmelen. Himmelen er blå og oransje.
Share This
X