Vinneren av fagprisen for beste økonomiplan er kåret

02

desember, 2021

Skrevet av Anne Sigrid Hundere

I sterk konkurranse med Gjøvik og Karmøy var det til slutt Porsgrunn som fikk prisen for Norges beste økonomiplan under årets Brukerforum. 

Dette er fjerde året på rad at Norges beste kommunale økonomiplan blir kåret. Hensikten med prisen er å sette fokus på hva som er en kvalitativt god handlings- og økonomiplan for
en kommune.

Sterke kandidater

Framsiktprisen 2021, statuett for fagprisen for beste økonomiplan

Årets jury har bestått av de tre svært erfarne kommuneøkonomene, Per Blikra, tidligere økonomisjef i Randaberg kommune og Ole Grinde og juryleder Sven-Erik Antonsen fra Framsikt. Under prisutdelingen var det tydelig at juryen har hatt en vanskelig vurderingsjobb.

– Alle har gode handlings- og økonomiplaner. Og jeg vil si at alle beskriver økonomisituasjonen og risiko på en god og lettfattelig måte, sa juryleder Antonsen da prisen skulle deles ut.

Om prisvinneren trakk juryen frem at Porsgrunn kommune i sin Handlings- og økonomiplan gir en grundig vurdering av den økonomiske situasjonen. De har gode beskrivelser av tjenesteområdene med gode målstrukturer og indikatorer, samt at de synliggjør virkemidler. 

Inspirert av fjorårets vinner

Hanne Winberg, økonomisjef i Porsgrunn, mottok prisen på vegne av kommunen. Hun kan fortelle at de har brukt nettopp denne prisen som inspirasjon i økonomiplanarbeidet:

–  Helt fantastisk og veldig inspirerende å vinne denne prisen. Det har vært veldig moro å bruke Framsikt i denne prosessen. Vi har også hatt stor glede av denne kåringen. Vi har sett mye på vinneren fra i fjor, og de andre nominerte.

Før juryen kom frem til de tre nominerte ble det utført et stort arbeid med sortering og vurdering av økonomiplaner. I forkant av juryen sine vurderinger gjorde en gruppe siviløkonomistudenter en grovkartlegging av alle kommuner som hadde publisert handlings- og økonomiplan til og med 12 november.

Etter grovsorteringen stod det igjen 50 økonomiplaner, som ble vurdert ut fra tre hovedområder:

  • Dokumentert økonomisk kontroll og et tydelig fokus på økonomisk handlingsrom
  • Målstyring – hvor skal kommunen, og synliggjøring av kvalitet i tjenestene
  • At økonomiplanen fungerer som et godt styringsverktøy

Vil du lese mer kriteriene, og hva juryen trakk frem hos hver av de nominerte kan du trykke her. 

På bildet ser du statssekretær Ole Gustav Narud, som fikk æren av å dele ut prisen, og de tre nominerte:

Digital prisutdeling under Framsikts Brukerforum 2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyheter

Framsikt styrker arbeidet på universell utforming

I Framsikt jobber vi kontinuerlig for at løsningen skal bli bedre på universell utforming. For å hjelpe oss i dette arbeidet vil vi framover samarbeide med selskapet Inklud. De er sertifiserte tilgjengelighetseksperter og utviklere med bred erfaring fra private og offentlige aktører.

Over 260 deltagere samlet på Framsikt Brukersamling

Over 260 deltagere fordelt på 88 kommuner og 7 fylkeskommuner var forrige uke samlet til Framsikt Brukersamling. Vi takker for to fine dager sammen, og gleder oss allerede til neste år! Her kan du se bilder og lese en oppsummering av samlingen.

Mann holder foredrag helt fremst i et rom. Foran sitter publikum.

Hvem har Norges beste handlings- og økonomiplan?

Som tidligere år vil det deles ut en rekke priser på Framsiktkonferansen som arrangeres 29. og 30. november, blant annet pris for beste handlings- og økonomiplan. For å kunne finne en vinner av denne prisen er det satt ned en jury som kartlegger alle handlings- og økonomiplaner som er offentliggjort innen 10.november.

En hånd holder en pokal i gull opp mot himmelen. Himmelen er blå og oransje.
Share This
X