Ivareta informasjonssikkerheten ved innlesning av lønn

29

juni, 2023

Skrevet av Anne Sigrid Hundere

Mange av dere skal framover dele uttrekk fra lønnsystemet med Framsikt for innlesning. Da er det noen rutiner som er viktig at kommunen ivaretar i forbindelse med overføring av data med personopplysninger.

Når det skal gjøres nye uttrekk fra lønnssystemet, som skal deles med Framsikt support for innlesning, er det viktig å huske på disse punktene for å ivareta informasjonssikkerheten:

1.  Lagre uttrekket fra lønnssystemet på et sikkert område, gjerne med passordbeskyttelse på filen.

2. Framsikt mottar ikke lønnsopplysninger per e-post. Overfør filen til Framsikt ved bruk av Sharepoint/Teams. Hvis du ikke har tilgang eller ikke kjenner til et område for deling av filer, ta kontakt med din rådgiver/Support.

3. Er filen passordbeskyttet sender du dette passordet via en annen kanal, som for eksempel SMS.

Er du usikker på fremgangsmåten, kan Framsikt Support bistå med veiledning. Etter at oppdateringen er utført vil Framsikt slette filen.

 

All data i Framsikt er underlagt databehandleravtaler med våre kunder og europeisk lovgivning knyttet til persondata. I tråd med EU-domstolens dom om overføring av personopplysninger til land utenfor EU/EØS (SCHREMS II-dommen), er data i Framsikt også kryptert med nøkkel som kun Framsikt har tilgang på.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Flere nyheter

Framsikt styrker arbeidet på universell utforming

I Framsikt jobber vi kontinuerlig for at løsningen skal bli bedre på universell utforming. For å hjelpe oss i dette arbeidet vil vi framover samarbeide med selskapet Inklud. De er sertifiserte tilgjengelighetseksperter og utviklere med bred erfaring fra private og offentlige aktører.

Over 260 deltagere samlet på Framsikt Brukersamling

Over 260 deltagere fordelt på 88 kommuner og 7 fylkeskommuner var forrige uke samlet til Framsikt Brukersamling. Vi takker for to fine dager sammen, og gleder oss allerede til neste år! Her kan du se bilder og lese en oppsummering av samlingen.

Mann holder foredrag helt fremst i et rom. Foran sitter publikum.

Hvem har Norges beste handlings- og økonomiplan?

Som tidligere år vil det deles ut en rekke priser på Framsiktkonferansen som arrangeres 29. og 30. november, blant annet pris for beste handlings- og økonomiplan. For å kunne finne en vinner av denne prisen er det satt ned en jury som kartlegger alle handlings- og økonomiplaner som er offentliggjort innen 10.november.

En hånd holder en pokal i gull opp mot himmelen. Himmelen er blå og oransje.
Share This
X