Nytt webdesign vil gi bedre lesbarhet av kommunens styringsdokument 

22

juni, 2022

Skrevet av Anne Sigrid Hundere

Endelig kan vi introdusere det nye og forbedrede designet for webpubliseringer i Framsikt. Mer luft, ryddigere bildebruk og ny fargepalett gjør publiseringene moderne og enkle for deg å navigere i. Bedre tilpassinger for mobil og nettbrett vil gi leseopplevelsen et stort løft, for kommunens administrasjon, politikere og innbyggere. Det nye designet vil være klart til bruk allerede fra 28.juni.  

Det tidligere designet på webpubliseringer ble utviklet i 2018. Utdatert design og dårlig lesbarhet, gjorde at tiden nå var inne for fornyelse. Vi håper det nye designet vil gjøre kommunens ulike styringsdokument enda mer tilgjengelig enn før.  

Hva er nytt?

Designet på forsiden, sentrale kapittel og tjenesteområdene er oppdatert. På forsiden vil det første sentrale kapittelet ha bilde og ingress, mens resten vil være uten bilde og ingress. De ulike seksjonene på forsiden kan utvides og lukkes, for å legge til rette for bedre oversikt og navigering. 

Se eksempel på det nye designet for webpubliseringer her:

Skrifttype og -størrelse er justert i tillegg til bredde på innholdet. Det gjør dokumentet lettere å lese. Midstilt innhold sikrer at innholdet presenteres riktig både på mobil og nettbrett. Bildene på fram– og detaljsiden har fått et mer anvendelig utsnitt. På detaljsidene/tjenesteområde er nøkkeltall framhevet.

Hva betyr dette for deg som bruker av Framsikt?

Den nye layouten brukes i alle publiseringer som gjøres fra modulene Plan, Økonomiplan, Virksomhetsplan og Rapportering fra oppdateringstidspunktet. Det vil si at alle nye testpubliseringer og offentlige publiseringer du kjører etter oppdateringen får nytt design.  

Har du tidligere publisert et dokument, men republiserer etter oppdateringen 28.juni, vil republiseringen også få nytt design. Dokumenter som er publisert endrer seg ikke hvis de ikke publiseres på nytt. 

Videre utvikling 

Dette er første steg på veien til et nytt og mer responsivt design på webpublisering i Framsikt. Tabeller har fått egen skrifttype og størrelse i det nye designet for bedre lesbarhet. Etter siste oppdatering i januar vil det også utvikles fullskjerm-modus på tabeller. 

I videoklippet under ser hvordan tabellene vil se ut i fullskjerm-modus:

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Flere nyheter

Framsikt styrker arbeidet på universell utforming

I Framsikt jobber vi kontinuerlig for at løsningen skal bli bedre på universell utforming. For å hjelpe oss i dette arbeidet vil vi framover samarbeide med selskapet Inklud. De er sertifiserte tilgjengelighetseksperter og utviklere med bred erfaring fra private og offentlige aktører.

Over 260 deltagere samlet på Framsikt Brukersamling

Over 260 deltagere fordelt på 88 kommuner og 7 fylkeskommuner var forrige uke samlet til Framsikt Brukersamling. Vi takker for to fine dager sammen, og gleder oss allerede til neste år! Her kan du se bilder og lese en oppsummering av samlingen.

Mann holder foredrag helt fremst i et rom. Foran sitter publikum.

Hvem har Norges beste handlings- og økonomiplan?

Som tidligere år vil det deles ut en rekke priser på Framsiktkonferansen som arrangeres 29. og 30. november, blant annet pris for beste handlings- og økonomiplan. For å kunne finne en vinner av denne prisen er det satt ned en jury som kartlegger alle handlings- og økonomiplaner som er offentliggjort innen 10.november.

En hånd holder en pokal i gull opp mot himmelen. Himmelen er blå og oransje.
Share This
X