Røros kommune med landets beste score i Kommunekompasset – noensinne

04

mars, 2022

Skrevet av Anne Sigrid Hundere

Vi gratulerer Røros kommune med landets beste score i Kommunekompasset noensinne, med hele 593 av 800 mulige poeng.  

Kommunen kom i 2014 på ROBEK, og har siden da jobbet målrettet med å få kontroll på kommunens økonomi og samtidig få bedre styring og evne til utvikling og endring av organisasjonen. Som et ledd i dette tok kommunen i bruk Kommunekompasset for å evaluere forvaltningspraksisen i kommunen. 

Kompass med teksten "Kommunekompasset" påskrevet

Kommunekompasset er ifølge KS Konsulent en evalueringsmetodikk som vurderer hvordan kommunens forvaltningspraksis er bygget opp, forankret og etterlevet. Dette omfatter blant annet arbeidsmetoder, systemer, rutiner og arbeidsprosesser. Metoden er tilpasset den kommunale virksomhet og blir brukt av både norske og svenske kommuner. 

For Røros er denne evalueringen en del av det kontinuerlige arbeidet med organisasjonsutvikling, og i år er tredje gang kommunen gjennomfører en slik evaluering. I kommunekompasset skårer Røros høyt på alle områder, men høyest er scoren på området for styring og kontroll.  På dette området har kommunen fått 90 poeng, den høyest scoren som er gitt på dette området i en norsk kommunekompassevaluering. Det samme gjelder scoren for området effektivitet samt lederskap og medarbeiderskap.  

Vi i Framsikt kjenner godt til Røros kommune, som har vært Framsikt-kunder siden 2016.  At det legges ned mye godt arbeid i denne kommunen, ble også klart da de ble topp tre i kåringen av «Beste helhetlige kommunale virksomhetsstyring» under fjorårets Framsikt Brukerforum.  

I en pressemelding fra kommunen sier Håvard Moe, seniorrådgiver i KS Konsulent, at Røros kommune har klart det kunststykket det er å kombinere fremragende forvaltningspraksis på alle områder med en sterk og solid organisasjonskultur som favner hele organisasjonen, både politisk og administrativt.  

Det er tydelig at KS Konsulent har latt seg imponere av Røros, og det gjør vi i Framsikt også!  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Flere nyheter

Framsikt styrker arbeidet på universell utforming

I Framsikt jobber vi kontinuerlig for at løsningen skal bli bedre på universell utforming. For å hjelpe oss i dette arbeidet vil vi framover samarbeide med selskapet Inklud. De er sertifiserte tilgjengelighetseksperter og utviklere med bred erfaring fra private og offentlige aktører.

Over 260 deltagere samlet på Framsikt Brukersamling

Over 260 deltagere fordelt på 88 kommuner og 7 fylkeskommuner var forrige uke samlet til Framsikt Brukersamling. Vi takker for to fine dager sammen, og gleder oss allerede til neste år! Her kan du se bilder og lese en oppsummering av samlingen.

Mann holder foredrag helt fremst i et rom. Foran sitter publikum.

Hvem har Norges beste handlings- og økonomiplan?

Som tidligere år vil det deles ut en rekke priser på Framsiktkonferansen som arrangeres 29. og 30. november, blant annet pris for beste handlings- og økonomiplan. For å kunne finne en vinner av denne prisen er det satt ned en jury som kartlegger alle handlings- og økonomiplaner som er offentliggjort innen 10.november.

En hånd holder en pokal i gull opp mot himmelen. Himmelen er blå og oransje.
Share This
X