Se program og meld deg på Framsiktkonferansen

28

juni, 2023

Skrevet av Anne Sigrid Hundere

Påmeldingen er åpnet og programmet begynner å ta form. Årets Framsiktkonferanse tar  utgangspunkt i Generalistkommuneutvalgets innstilling. Den har gitt et viktig kunnskapsgrunnlag om utfordringsbildet for kommunesektoren samt innspill på hvordan utfordringer kan møtes.

Framsiktkonferansen går av stabelen 29. og 30. november. Se programmet og meld deg på her! 

Hva er utfordringsbildet?

En rekke fagpersoner på hvert sitt felt vil bidra til å tegne utfordringsbildet og samtale om utfordringene kommunene står overfor på konferansens første dag.

Forsker og medlem av Demografiutvalget Jonas Stein, gir en oppdatering etter Demografiutvalgets NOU – hvor står vi og hva betyr det? Vi får et innblikk i de økonomiske utsiktene for kommunesektoren fra Lars-Erik Borge, leder for teknisk beregningsutvalg. Dag Ingvar Jacobsen, forsker og medlem av Generalistkommuneutvalget, forteller om kommunenes oppfyllelse av lovpålagte oppgaver. 

Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, vil snakke om mangel på arbeidskraft og kompetanse og Bjørn Gudbjørgsrud, leder Norsk Kommunedirektørforum og kommunedirektør i Sandefjord kommune, gir oss betraktninger fra virkeligheten på den kommunale omstillingsevnen.

Debatt om kommunesektorens framtid

Til debatt om kommunesektorens framtid møtes Erna Solberg (H), leder for Kommunal og forvaltningskomiteen på Stortinget Lene Vågslid (Ap) og styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen. Agnar Kaarbø, politisk redaktør i Kommunal Rapport, vil lede debatten.

Interkommunalt samarbeid, erfaringer med naboprat og sammenslåing

På konferansens andre dag setter vi fokus på utvalgets innstilling til løsninger, som mer interkommunalt samarbeid og større kommuner.

På begge dager vil vi fordype oss i utvalgets forslag om bedre styring og ledelse gjennom de ulike parallellsporene:

  • Kommunal økonomi og økonomistyring
  • Planlegging og gjennomføring
  • HR og ledelse
  • Klima og bærekraft
  • Politikk og administrasjon

Vi håper du finner noe av interesse i programmet til årets Framsiktkonferanse

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Flere nyheter

Framsikt styrker arbeidet på universell utforming

I Framsikt jobber vi kontinuerlig for at løsningen skal bli bedre på universell utforming. For å hjelpe oss i dette arbeidet vil vi framover samarbeide med selskapet Inklud. De er sertifiserte tilgjengelighetseksperter og utviklere med bred erfaring fra private og offentlige aktører.

Over 260 deltagere samlet på Framsikt Brukersamling

Over 260 deltagere fordelt på 88 kommuner og 7 fylkeskommuner var forrige uke samlet til Framsikt Brukersamling. Vi takker for to fine dager sammen, og gleder oss allerede til neste år! Her kan du se bilder og lese en oppsummering av samlingen.

Mann holder foredrag helt fremst i et rom. Foran sitter publikum.

Hvem har Norges beste handlings- og økonomiplan?

Som tidligere år vil det deles ut en rekke priser på Framsiktkonferansen som arrangeres 29. og 30. november, blant annet pris for beste handlings- og økonomiplan. For å kunne finne en vinner av denne prisen er det satt ned en jury som kartlegger alle handlings- og økonomiplaner som er offentliggjort innen 10.november.

En hånd holder en pokal i gull opp mot himmelen. Himmelen er blå og oransje.
Share This
X