Over 260 deltagere samlet på Framsikt Brukersamling

27

august, 2023

Skrevet av Anne Sigrid Hundere

Over 260 deltagere fordelt på 88 kommuner og 7 fylkeskommuner var forrige uke samlet til Framsikt Brukersamling. Vi takker for to fine dager sammen, og gleder oss allerede til neste år! Her kan du se bilder og lese en oppsummering av samlingen.

Framsikt Brukersamling samler de som jobber mye med Framsikt i kommunen. I år var det lagt til rette for at også de som ikke er superbrukere i kommunen kunne delta. Programmet var derfor variert, med tre spor det kunne velges mellom: Økonomi, Virksomhetsstyring og Framsikt og verden utenfor.

Presentasjon av nyheter

Dag én av samlingen startet med en presentasjon av flere nyheter: Oppdatert brukergrensesnitt og forbedret funksjonalitet i Økonomiplanmodulen og Årsbudsjettmodulen, ny modul for Personalrapportering og ny startside.

Bildet viser en stor skjerm med et bilde på. To personer holder foredrag. Foran sitter mange tilskuere.

Bilde: Halvor Walla og Cecilie Ness viser frem den nye startsiden i Framsikt.

Stort engasjement

Vel så viktig som å vise frem ny funksjonalitet er det å få tilbakemeldinger fra våre på kunder på hva vi skal utvikle videre.

På dag to stod nettopp debatt og avstemning om videre utvikling av Framsiktverktøyet på agendaen. Debatten ble ledet av Halvor Walla, som i panelet hadde med seg produktavdelingen i Framsikt og Øystein Larsen, kommunalsjef for økonomi og finans, i Steinkjer kommune. Sammen svarte de på spørsmål og tilbakemeldinger fra salen.

Bildet viser fem personer som sitter på hver sin stol.

Bilde: Cecilie Ness, Sven-Erik Antonsen, Jo Audun Øverby, Marianne Thorstensen fra Framsikt og Øystein Larsen fra Steinkjer kommune er klare til å motta  spørsmål om videreutvikling fra salen. 

En mann står på scenen og presenterer foran en stor blå skjerm.

Bilde: Halvor Walla, daglig leder og produkteier i Framsikt, viser frem resultatet av avstemningen. 

Erfaringsutveksling 

Det er mye læring i å snakke med andre kommuner og dele erfaringer om hvordan man jobber. På dag to fikk vi høre Indre Østfold dele sine erfaringer med å få en rød tråd fra mål til handling, gjennom plan- og styringsdokumentene og ikke minst organisasjonsstrukturen. Rett og slett den røde tråden i praksis. 

Fire personer sitter på en scene. Foran dem sitter tilskuere.

Bilde: Ole Grinde og Sissel Ringstrøm fra Framsikt i samtale med Martin Ludvigsen og Rasmus Glomsrud fra Indre Østfold kommune. 

Vi inviterte også til åpen pilotgruppe på virksomhetsstyring. Engasjementet var stort da videreutvikling på virksomhetsstyring og rød tråd skulle diskuteres.

En dame går rundt med mikrofon i en forsamling. En mann rekker opp hånden.

Bilde: Stort engasjement og mange som ville ta ordet på åpen pilotgruppe. 

Se flere bilder her:

Tre personer sitter ved et bord og smiler. Bak er det en plakat hvor det står Support på.

Bilde: Support var selvsagt tilgjengelig. De synes det var ekstra hyggelig å få møte og hjelpe flere av brukerne ansikt til ansikt.   

Dame holder foredrag. Ved siden av henne er en stor blå skjerm. Foran henne sitter mange tilskuere.

Bilde: Cecilie Ness, prosjektleder produkt i Framsikt, viser frem innholdet i den nye modulen for Personalrapportering. 

Personer står og snakker.

Bilde: Pausene var en god anledning til å ta en prat med både Framsikts rådgivere og andre kommuner.  

Mange mennesker sitter på rader og ser mot en skjerm.

Bilde: Fullsatt sal og god stemning blant deltagerne.   

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Flere nyheter

Framsikt styrker arbeidet på universell utforming

I Framsikt jobber vi kontinuerlig for at løsningen skal bli bedre på universell utforming. For å hjelpe oss i dette arbeidet vil vi framover samarbeide med selskapet Inklud. De er sertifiserte tilgjengelighetseksperter og utviklere med bred erfaring fra private og offentlige aktører.

Hvem har Norges beste handlings- og økonomiplan?

Som tidligere år vil det deles ut en rekke priser på Framsiktkonferansen som arrangeres 29. og 30. november, blant annet pris for beste handlings- og økonomiplan. For å kunne finne en vinner av denne prisen er det satt ned en jury som kartlegger alle handlings- og økonomiplaner som er offentliggjort innen 10.november.

En hånd holder en pokal i gull opp mot himmelen. Himmelen er blå og oransje.

Status oppdatert grensesnitt i Framsikt

Stadig flere moduler i Framsikt får oppdatert brukergrensesnitt, med raskere skjermbildelasting og ytelse. I denne artikkelen kan du lese om planlagt framdrift for oppdatering av brukergrensesnitt samt hvilke moduler og funksjoner som skal oppdateres framover.

Dame skriver på pc
Share This
X